Werkendamse organisaties steunen Holocaust Namenmonument 

Stichting Omzien & Gedenken en de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. dragen bij aan het initiatief van Comité Holocaust Namenmonument Nederland| Altena. Ze zullen gezamenlijk de namen adopteren van de negen in Werkendam/De Werken geboren joden die werden weggevoerd en omgebracht tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ruim 102.000 slachtoffers van de Holocaust krijgen 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog een eigen monument. In Amsterdam zal een monument verrijzen met alle namen van de Nederlandse Holocaustslachtoffers die geen graf hebben. Het Comité Holocaust Namenmonument Nederland \ Altena besloot geld in te zamelen om vanuit Altena een steentje bij te dragen aan het monument. Vanuit Werkendam steunen de stichting O&G en de Historische Vereniging dit waardevolle initiatief. Beide organisaties nemen de namen van negen omgekomen joden voor hun rekening.

Ook individuele burgers kunnen bijdragen. Stichting O&G en de Historische Vereniging steunen dit initiatief van harte en moedigen iedereen aan ook een naam te adopteren. Meer informatie: https://holocaustnamenmonument-altena.jimdo.com/

20170508 Persbericht Adoptie Namenmonument

Laat een reactie achter