De Vereniging

Oprichting
De Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. is opgericht op 25 november 1991 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40272395.

Doelstelling

  • het wekken en bevorderen van daadwerkelijke belangstelling voor de historie van plaats en streek;
  • het verrichten van historisch onderzoek, bijvoorbeeld naar familiegeschiedenis, gebouwen of streek;
  • het behoud en het beschermen van de historisch gegroeide karakteristieke bebouwing en het daarmee verbonden landschappelijk schoon.

Effe Lùstere
De vereniging geeft een blad uit: ‘Effe Lùstere’. Het verschijnt eens per 4 maanden en is voor leden gratis. De allereerste uitgave van dit blad, gedateerd februari 1992 en toen nog onder de naam ‘mededelingenblad’, vindt u hier in een pdf-bestand: Een stukje geschiedenis van de historische vereniging!

Lidmaatschap
Het lidmaatschap kost € 30,00 per kalenderjaar. Lid worden kan door een kaartje te sturen naar het Andries Visserhuis, u aan te melden bij één van de bestuursleden of hier via deze website. Opzeggen van het lidmaatschap dient vóór 1 december plaats te vinden.

Andries Visserhuis
Het Andries Visserhuis is het eigen onderkomen van de vereniging. Hier kunt u iedere zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur terecht, met uitzondering van de feestdagen (zie hiervoor de agenda). U kunt er boeken en registers inzien, oude foto’s bekijken of terecht met andere vragen. Het is voor leden mogelijk om boeken te lenen uit de bibliotheek. Tevens is er de mogelijkheid om enkele oude films te bekijken. Het adres is Slikstraat 15, 4251 CB Werkendam.

Commissie Onderzoek & Documentatie
Deze commissie archiveert oude familieberichten (zoals geboorte-, huwelijks- en rouwberichten) op familienaam. Inmiddels beschikt de vereniging over berichten van meer dan duizend families uit het Land van Heusden en Altena. Wellicht heeft u ook oude(re) familieberichten die u wilt afstaan aan de vereniging. U kunt deze zaterdags afgeven in het Andries Visserhuis. Lukt dit niet, stuur dan een e-mail naar genealogie [at] historiewerkendam.nl . Wij zijn daar blij mee, omdat we met uw informatie een stukje geschiedenis kunnen vastleggen.

Reacties zijn afgesloten.