Wandelen langs monumenten op zaterdag 9 september tijdens Open Monumentendag

Zaterdag 9 september is de start van de nationale Open Monumentenweek. Daarom heeft de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. deze dag uitgeroepen tot Monumentendag. U kunt in de kern Werkendam al wandelend en fietsend onze gemeentelijke en rijksmonumenten leren kennen.

In de kern Werkendam zijn veel gemeentelijke en rijksmonumenten voorzien van een monumentenschildje. De kleuren combinatie goud-rood van dit monumentenschildje is afkomstig van de vlag van het Graafschap/Gewest Holland, waar het gebied tot 1815 toe behoorde.

Aan de eigenaren van de monumenten hebben wij raamplakkaten gestuurd, met daarop nummers die overeenkomen met de nummers op de routebeschrijving. Wij hebben pandeigenaren gevraagd het plakkaat zichtbaar achter het raam te plakken zodat U weet bij welk gebouw u kunt kijken. Uiteraard kunnen wij hen niet verplichten hieraan mee te werken. Wij kunnen dan ook niet garanderen dat de nummers bij alle monumenten zichtbaar zijn.

Het startpunt is bij de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. aan de Slikstraat 15. Daar krijgt u een routebeschrijving van de wandeling en wordt u een kopje koffie aangeboden.

Het Andries Visserhuis is deze dag geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Wij wensen U veel plezier tijdens de route en hopen dat u zult genieten van alle mooie monumenten die Werkendam te bieden heeft!

Laat een reactie achter