Verslag Nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 6 januari was het een gezellige drukte in het Andries Visserhuis. Van 10.00 uur tot 13.00 uur was er gelegenheid voor de leden om elkaar de hand te schudden en elkaar het beste voor het nieuwe jaar 2024 toe te wensen.

De catering was in goede handen van Adri, Liesbeth en Peter. Er kon dit jaar zelfs gekozen worden tussen koffie of cappuccino! Na de koffie ging er regelmatig een schaal met lekkere hapjes rond en kon men kiezen uit een pilsje, een advocaatje of gewoon een sapje. Op het nieuwe televisiescherm kon men oude foto’s bekijken en herinneringen ophalen. Al met al was het een gezellig samenzijn.

Als verrassing werd er tijdens de borrel het woord gevraagd door Ben Koek. Ben vertelde de aanwezigen dat hij heeft geprobeerd om in zijn eigen woorden het harde leven in de Biesbosch op te schrijven. Hij vertelt hoe hij als jonge jongen uit een groot gezin mee heeft moeten werken om het dagelijkse brood op tafel te krijgen. Op geheel eigen wijze beschrijft Ben over het jagen, het riet snijden en het uitmesten van de stallen. Voor de mensen die deze periode bewust hebben meegemaakt is de inhoud van het boek zeker een ‘feest’ van herkenning.

Wat opvalt is hoe Ben met veel respect beschrijft hoe zijn ouders getracht hebben om alle kinderen bij te brengen om eerlijk te zijn en hulpvaardig te zijn voor de medemens. Een heel mooi streven! Op de kaft van het boek prijkt het mooie familiewapen.

Het boek is door Ben geschonken aan de Historische Vereniging waarvoor hartelijk dank. In zijn dankwoord bedankt de voorzitter de schrijver dat hij door het uitbrengen van het boek een stukje historie heeft vastgelegd voor het nageslacht.

Het boek wordt opgenomen in onze bibliotheek en is door ieder lid van onze vereniging te lenen.

 

 

Het bestuur wenst iedereen een gelukkig en gezond 2024 toe!

 

Laat een reactie achter