Vereniging ontvangt fraaie genealogische collectie

Thijs van Oord tekent het formulier waarmee de overdracht van de collectie officieel is.

Thijs van Oord tekent het formulier waarmee de overdracht van de collectie officieel is.

Op zaterdag 14 maart ontving de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. een bijzondere genealogische collectie, afkomstig uit de nalatenschap van Harry van Ekris.

De collectie werd overgedragen door Thijs en Wil van Oord uit Stadskanaal en Edward Crebas uit Laren. Via verenigingslid Nel van As kwamen we met hen in contact. Harry van Ekris was een achterneef van Thijs en Wil, en de partner van Edward Crebas. Jarenlang hield hij zich bezig met verzamelen van genealogische gegevens. Eerst van zijn eigen stamboom, de Van Ekris, later onder andere ook van de families Oldenburg en Van der Stelt waaraan hij gelieerd was.

Thijs van Oord vertelt: ‘Neef Harry heeft dit allemaal verzameld in een periode dat er nog niks digitaal beschikbaar was. Alles is uitgezocht met behulp van vele afschriften uit doopboeken en ander archiefmateriaal. Hij was niet alleen geïnteresseerd in de genealogische gegevens, maar ook in de verhalen. Die tikte hij uit op z’n typemachine en behoren ook bij de collectie.’

De Historische Vereniging is blij met het aangeboden materiaal en dankt de familie van Oord en de heer Crebas voor deze overdracht. We kunnen daarmee onze gegevens van de families Oldenburg en Van der Stelt compleet maken. Ook de verhalen zijn zeer de moeite waard om op een later moment te verwerken in een publicatie.

Laat een reactie achter