Terug in de tijd met tandarts en barbiers 

20160704 Persbericht Terug in de tijd met tandarts en barbiers

Tijdens het Historisch Festival Werkendam, de jubileumdag van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a., geven twee eeuwenoude beroepen acte de présence.

Ter hoogte van het pand van voormalige tandarts Mijnlieff stapt Alain Tijs terug in de tijd van de tandartspraktijk, die jarenlang daar gevestigd was. Menig Werkendammer kijkt daar misschien nog met gemengde gevoelens op terug. Maar tijdens het Historisch Festival Werkendam zal dit vooral met een kwinkslag gebeuren. Alain gaat als een volleerd tandarts aan de slag!

Aan de andere kant van de Hoogstraat wekken we een ander beroep op ludieke wijze tot leven. Jaap Westerhout en Siebren Zwaan vertolken de aria Largo al Factotum (‘Figaro’) uit ‘De barbier van Sevilla’. Wie wordt geknipt en geschoren door de beste barbiers van Werkendam?

Marleen van Dijk en Corine Koek lichten toe: “Naast alle historische verhalen over mensen, panden en gebeurtenissen die vandaag voor het voetlicht komen, wilden we ook een vrolijke noot inbouwen. We zijn dan ook blij met acteur Alain, die op geheel eigen wijze het tandartsberoep zal demonstreren, en met de zangers Siebren en Jaap; ze zijn druk aan het oefenen en het klinkt zeer veelbelovend. Het zijn, kortom, twee acts die men niet mag missen.” Wat men ook niet mag missen zijn een aantal demonstraties van oude ambachten van het Visserijmuseum uit Woudrichem. De Werkendamse visbakkers Henk Versluis, Wim de Vries en Guido Maasdam bakken de hele dag door een lekker vers visje.

Het Historisch Festival Werkendam vindt plaats op zaterdag 10 september en duurt van 10.00-16.00 uur. Het festival is gratis toegankelijk.

Foto: Alain Tijs

Laat een reactie achter