Oude bordes gemeentehuis op Historisch Festival Werkendam

WERKENDAM – Op zaterdag 10 september 2016 vindt het Historisch Festival Werkendam plaats van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken, omdat de vereniging dan haar 25-jarig jubileum viert. Ter gelegenheid daarvan keert het bordes, ooit onderdeel van het oude gemeentehuis aan de Hoogstraat, tijdelijk terug.

Martin van der Stelt, bestuurslid, licht toe: ‘Tijdens de viering van 70 jaar Bevrijding Werkendam merkten we veel enthousiasme over de replica van de verwoeste Hervormde Kerk. Het leek ons daarom leuk om tijdens het jubileumfeest van onze vereniging ook weer een verdwenen object terug te laten komen. Omdat ons festival zich afspeelt rondom, maar vooral op de Hoogstraat, dachten we meteen aan het oude bordes.’

De vereniging heeft Cees van den Heuvel, Wim van den Heuvel en Teus voor den Dag bereid gevonden om de replica van het bordes te maken. Zij waren vorig jaar ook de bouwers van het replicakerkje dat bij Zevenhuizen stond.

Op oude foto’s van Werkendam vormt het bordes van het voormalige gemeentehuis een markant decor voor prachtige plaatjes. Het werd onder andere gebruikt tijdens publieke festiviteiten. Daarom past de terugkeer van het bordes helemaal bij het Historisch Festival Werkendam.

Voor meer informatie over het Historisch Festival Werkendam: www.historiewerkendam.nl/jubileum

Groepsfoto

Eén reactie

Laat een reactie achter