Mini-expositie ‘Verdwenen water’

Een gedeelte uit de kadastrale kaart van 1832, waarop onder andere de oude slotgracht nog te zien is.

Een gedeelte uit de kadastrale kaart van 1832, waarop onder andere de oude slotgracht nog te zien is.

De Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. organiseert van 13 tot en met 18 mei de mini-expositie ‘Verdwenen water’. De Historische Vereniging brengt daarin alle verdwenen waterwegen in kaart. Letterlijk, door met behulp van oude kaarten op een hedendaagse kaart inzichtelijk te maken waar water was. Maar ook door met oude foto’s, tekeningen en afbeeldingen een levendig beeld te creëren van het waterrijke Werkendam in de 19e en vroege 20e eeuw.

We noemen Werkendam wel eens gekscherend ‘het Venetië van Brabant’. Daar zie je weliswaar nu niets of weinig meer van terug, maar zo’n honderd jaar geleden kon je dat met enig recht zeggen. Wie kent nog de Binnenhaven, de Bermsloot, de Ka-sloot, de Botersloot, de Neer, het kanaaltje en de slotgracht om de reeds verdwenen burcht? Ouderen voor een deel nog wel, maar sommige wateren zijn uit ons collectief geheugen verdwenen en nagenoeg vergeten. Het is té lang geleden. Kom dus uw geheugen weer ophalen en bezoek van 13 tot en met 18 mei in d’Altenaer aan de Van Tienhoven van den Boogaardstraat deze mooie mini-expositie over een stukje typisch Werkendams verleden.

U bent welkom op maandag t/m donderdag 14.00-16.00 uur, vrijdag en zaterdag: 10.00-12.00 uur en 14.00-16.00 uur en donderdagavond en vrijdagavond 19.00-21.00 uur. Er wordt een symbolische bijdrage van € 1,- gevraagd.

Laat een reactie achter