In de herhaling: filmavond ‘binnenvaart’

WERKENDAM, 26 nov ’15 – Vanwege de enorm grote belangstelling voor de Filmavond over de Binnenvaart, georganiseerd door de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. op donderdag 19 november jl., was er niet voldoende plaats voor iedereen. Helaas werden mensen teleurgesteld. Om hen tegemoet te komen, is besloten de avond de herhalen! Dit zal zijn op maandag 28 december. Natuurlijk zijn andere belangstellenden ook van harte welkom.

Stichting De Binnenvaart heeft een drietal korte films beschikbaar gesteld, te weten ‘Rijnvaart’, ‘Beelden van de Rijn tot Basel’ en ‘Op reis met een spits’. De kleurenfilm ‘Rijnvaart’ is gemaakt in 1956 op het schip Triton. De filmmakers starten in IJsselmonde, waar sleep wordt aangemaakt en gaan op weg naar het Ruhrgebied. Daar wordt nogmaals sleep aangemaakt en gaat de reis verder naar Mannheim en Basel. ‘Beelden van de Rijn tot Basel’ zijn gefilmd eind veertiger en begin vijftiger jaren. Een unieke film van de overslag in Rotterdam, aanmaken van sleep en onderweg naar Basel van bruggen en havens die nog niet hersteld zijn van de oorlogsschade. De derde film, ‘Op reis met een spits’, laat prachtige beelden zien van het schip Westropa door kanalen in Frankrijk en van de drukke rivier de Rijn, waarlangs imposante kastelen te bewonderen zijn. De uiteindelijke bestemming is Rotterdam Europort, waar de lading met een hijskraan gelost wordt.

Maandag 28 december in De Ontmoeting, Hoogstraat 32 in Werkendam hopen we u te ontmoeten. Inloop met een kopje koffie of thee om 19.30 uur, start films om 20.00 uur. Leden van de Historische Vereniging betalen € 2,- en niet-leden € 4,-.

 

Laat een reactie achter