Historische Vereniging organiseert filmavond ‘binnenvaart’

Donderdag 19 november organiseert onze vereniging een filmavond over de Binnenvaart. Stichting De Binnenvaart heeft een drietal korte films beschikbaar gesteld, te weten  ‘Rijnvaart’, ‘Beelden van de Rijn tot Basel’ en ‘Op reis met een spits’.

De kleurenfilm ‘Rijnvaart’ is gemaakt in 1956 op het schip Triton. De filmmakers startten in IJsselmonde, waar sleep wordt aangemaakt en gaan op weg naar het Ruhrgebied. Daar wordt nogmaals sleep aangemaakt en gaat de reis verder naar Mannheim en Basel. ‘Beelden van de Rijn tot Basel’ zijn gefilmd eind veertiger en begin vijftiger jaren. Een unieke film van de overslag in Rotterdam, aanmaken van sleep en onderweg naar Basel van bruggen en havens die nog niet hersteld zijn van de oorlogsschade.

De derde film, ‘Op reis met een spits’, laat prachtige beelden zien van het schip Westropa door kanalen in Frankrijk en van de drukke rivier de Rijn, waarlangs imposante kastelen te bewonderen zijn. De uiteindelijke bestemming is Rotterdam Europort, waar de lading met een hijskraan gelost wordt.

U en jij bent van harte welkom in partycentrum De Ontmoeting, Hoogstraat 32 in Werkendam. De inloop met een gratis kopje koffie of thee begint om 19.30 uur, de films worden vanaf 20.00 uur gestart. Toegang voor leden is € 2,-, niet-leden betalen € 4,-.

Laat een reactie achter