Historische Vereniging organiseert excursie naar Uden

Op zaterdag 30 mei organiseert de Historische Vereniging een excursie naar Uden. Ze brengt een bezoek aan het Museum voor Religieuze Kunst en het voormalige Vluchtoord Uden. Op deze plek werden ten tijde van de Eerste Wereldoorlog duizenden Belgische vluchtelingen opgevangen en gehuisvest. Onder leiding van burgemeester Henk Hellegers, voormalig burgemeester van Werkendam, zullen we kennis maken met dit unieke stukje Nederlandse geschiedenis.

We vertrekken ’s morgens om 9.00 uit Werkendam en zullen rond 17.00 weer in Werkendam arriveren. Rond de middag nemen we ruimschoots de tijd om op eigen gelegenheid de lunch te nuttigen. Deelnemers kunnen dan zelf de omgeving verkennen. Tevens brengen we een bezoek aan het Heemhuis, het verenigingsgebouw van de Heemkundige Kring van Uden. Ook hier zal burgemeester Hellegers ons ontvangen en e.e.a. toelichten met betrekking tot de geschiedenis van Uden.

Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen we per bus of met auto’s naar Uden vertrekken. Het minimum aantal deelnemers voor een bus is 40 personen. Aanmelden (en meer informatie) via bestuur@historiewerkendam.nl of 06-25220094. Kosten bedragen maximaal € 25 per persoon. Aanmelden graag voor 25 mei.

Laat een reactie achter