Herziene uitgave Wèrrekendams Dialectboekje 

DialectboekjeWERKENDAM – Nadat de tweede uitgave van het boekje ‘Werkendams dialect in woorden en spreekwijzen’ van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. was uitverkocht, was dat een goed moment om het boekje te herzien. Thera van den Heuvel en Corine Koek-Maasdam hebben die taak namens de vereniging op zich genomen: de inconsequenties werden eruit gehaald, woorden en gezegden werden toegevoegd en ook werden in het boekje oude en unieke foto’s van Werkendam en de Biesbosch opgenomen.

Het boekje telt 124 pagina’s en hoort natuurlijk bij iedere Werkendammer en taal- of dialectenliefhebber in de boekenkast. De bedoeling is om in de toekomst weer Wèrrekendamse Dicteeavonden te gaan organiseren, met als basis deze nieuwste uitgave.

Het Dialectboekje kost € 8,50 voor leden van de vereniging en € 10,- voor niet-leden. Het is verkrijgbaar vanaf a.s. zaterdag 18 maart in het Andries Visser-huis, het onderkomen van de Historische Vereniging op Slikstraat 15 in Werkendam, dat iedere zaterdagmorgen geopend is van 10.00-12.00 uur.

Laat een reactie achter