Hertenpark onder hoede van stichting

hertenpark-blijft-1

Maandagavond 19 september gaf wethouder Machiel de Gelder een update over het Hertenpark in de commissie grondgebied. In de klankbordgroep, waarin voor- en tegenstanders zaten voor het behoud van de herten in het park aan het Laantje/Van Th. Van den Boogaardstraat, was al overeenstemming bereikt over het behoud van de herten. Mits goed aandacht aan hun welzijn werd besteed.

‘s Middags werd vanuit de klankbordgroep de stichting Hertenparkopgericht, die het gedeelte van de herten gaat beheren. Voorzitter van de stichting wordt Gerard van den Heuvel, secretariaat Adrie Scherf (omwonende) en Corine Koek (vanuit Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a.), penningmeester Piet Versluis, algemene en technische zaken Jan Taal (beiden vanuit d’ Altenaer). Vanuit de gemeente zal wethouder Machiel de Gelder aansluiten.

In overleg met het 4 Mei Comité is de situatie rondom het monument ‘De Line-Crosser’ al veranderd.

De gemeente blijft, nadat het park is opgeknapt, het onderhoud doen. Het park krijgt een aantal rijen lindebomen, de herten krijgen een iets verlaagde wei zodat een lager hek nodig is en er zal ruimte gemaakt worden voor grote bloembedden. Een aantal op ooghoogte aangelegde bloembedden zullen zeker gewaardeerd worden door rolstoelgebruikers. Momenteel werkt het adviesbureau, na de laatste opmerkingen door de klankbordgroep, aan de definitieve versie van het park.

Laat een reactie achter