Hertenkamp Werkendam: een stukje historie

Het Nieuwsblad voor Gorinchem en omstreken publiceerde in 1952 een gedichtje over de komst van het hertenkamp in Werkendam.

Het Nieuwsblad voor Gorinchem en omstreken publiceerde in 1952 een gedichtje over de komst van het hertenkamp in Werkendam.

Nu er sprake is van het mogelijk verdwijnen van het Hertenkamp aan de V. Tienhoven vd. Boogaardstraat/Bruigomstraat/Vervoornestraat zijn we even de geschiedenis ingedoken van dit wel zeer markante stukje Werkendam.

In november 1952 wordt o.a. door dichter G. reikhalzend uitgekeken naar de komst van een hertenkamp. De watersnoodramp van februari 1953 vertraagde alles, maar in november 1953 is het hertenkamp in het plantsoen dan eindelijk bevolkt. De omwonenden brachten geld bij elkaar voor twee reeën en een bok, wat dichter G. inspireert tot een tweede gedicht. De gouden Boerenleenbank schonk een monumentale bank voor het plantsoen.

In juni 1955 wordt bericht over de geboorte van hertje.

Verder wordt in april 1970 nog berichtgeving gedaan over drie uur durende demonstraties van Judo- en Gymnastiekvereniging OKK in het plantsoengedeelte van het hertenkamp. In april 1989 werd het monument De Line-Crosser onthuld. Hier vindt sindsdien de jaarlijkse 4 mei-herdenking plaats.

Zie meer foto’s op de Facebook-pagina van de Historische Vereniging Werkendam en de Werken c.a. (ook te zien als u zelf geen Facebook hebt).

Laat een reactie achter