Geslaagd Historisch Festival Werkendam 

Op zaterdag 10 september vond het Historisch Festival Werkendam plaats op de Hoogstraat, aangrenzende pleinen en straten, georganiseerd vanwege het 25-jarig jubileum van onze vereniging. We kijken terug op een enorm geslaagde dag!

geslaagd-historisch-festival-werkendam3

Enge tandarts Alain Tijs.

Voor jong en oud was van alles te beleven, zoals de verhalen van de dorpsdichter als kolenboer of verhalen over hoedjes en politiek, grutten, de dorpspomp, Jan Ammon en heksen. Verder kon men een bezoek brengen aan een enge tandarts, een toneelspel over Werkendamse buitenafwerkers bekijken, horen over ds. Groenewegen, genieten van muziek, versgebakken vis en oude ambachten of lachen met de ludieke barbiers van Sevilla.

Een aantal ondernemers speelde in op deze dag met een historische uitstalling of etalage en veel belangstelling was er ook voor de prachtig ingerichte voormalige bakkerswinkel van bakkerij Kieboom. Ook kon men even in de voormalige smederij kijken. Alles was ingericht tussen de 15 informatie- of verhalenbanners van de openluchtexpositie met wetenswaardigheden over panden of personen. De verhalen en activiteiten inspireerden weer tot het ophalen van herinneringen en andere verhalen door de bezoekers.

geslaagd-historisch-festival-werkendam1

Burgemeester De Boer met het organiserend comité voor het bordes.

Burgemeester Yves de Boer verrichtte de opening door het vertellen van een aantal korte verhalen op het nagebouwde bordes, een echte blikvanger tijdens het festival. Gedurende de dag konden mensen hier in historische kledij op de foto, waar veel mensen aan deelnamen, inclusief een 40-jarig bruidspaar met hun gezin. De gehele dag was het, mede dankzij het prachtige weer, gezellig druk en hing er een leuke sfeer.

geslaagd-historisch-festival-werkendam2

Ludieke Barbiers van Sevilla.

De werkgroep kijkt met veel voldoening terug op de onvergetelijke dag. Zoveel leuke activiteiten, zulk prachtig weer, en dan ook nog de massale belangstelling. Een supergezellige sfeer, enthousiaste winkeliers die inhaakten op de festiviteiten, heel veel hulp van vrijwilligers en belangeloze bijdragen van sponsors. Dat bij elkaar maakte het Historisch Festival Werkendam tot een groot succes.

hfw-1

Burgemeester De Boer vertelt het ‘openingsverhaal’

hfw-2

Toneelgroep YrroS! spelen in de herberg de rijswerkers, op zoek naar werk

hfw-3

Hannie Visser met Toontje Sprenger voor het winkeltje van Ridderhof

hfw-4

In oude kleding op de foto, een groot succces!

Laat een reactie achter