Families van Toen

Op zaterdag 1 maart 2014 organiseert onze vereniging een genealogische dag over ‘Families van Toen’. Deze dag wordt gehouden in Partycentrum De Kwinter van 10.30 uur tot 14.30 uur en de toegang is gratis. Er zijn deze dag zes verschillende onderdelen: stamboom Vink, NGV, Aldfaer, oude foto’s, Kallewaard/van der Schuit en de plaatselijke historische vereniging.

Centraal staat op deze dag de stamboom van de familie Vink. Henk Vink is de hele dag aanwezig om u er meer over te vertellen.
Van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) weet Joop Kuijntjes alles af. De NGV telt in Nederland 26 regionale afdelingen met in totaal zo’n 10.000 leden. Zoekt u meer informatie over een bepaalde familienaam in Nederland dan kunt u hiervoor bij Joop terecht.
Misschien kent u het genealogische programma Aldfaer nog niet? Dick van Vugt geeft tijdens deze dag twee presentaties, te weten om 11.00 uur en om 13.00 uur. 
Al tientallen jaren verzamelt Piet Vos oude foto’s van Werkendam, De Werken, Sleeuwijk en andere plaatsen in het Land van Altena. Kom ook kijken naar de schitterende opnamen van soms wel 100 jaar oud.
Het boekje “Van wagenmakerij Jacobus Kallewaard tot constructiewerken Arie van der Schuit en Zn. 1878-1993” is geschreven door Bas voor den Dag. Voor geïnteresseerden is het boekje te koop voor € 10,00. 
De leden van de commissie onderzoek van de Historische Vereniging, Rina Kant, Martin Boot en Ad Paans, weten veel over families uit onze streek. Daarnaast bieden zij tijdens deze dag ook de publicaties van de vereniging te koop aan.

Laat een reactie achter