Dag van de Biesbosch ambachten

Op zoek naar de ‘Kluchter’, ‘Riethaak, ‘Rooiijzer’ of ‘Pootstok’ van je opa in het Biesbosch MuseumEiland? Op zaterdag 6 mei organiseert het Biesbosch MuseumEiland in samenwerking met de Vereniging Vrienden van het Biesbosch Museum, Vereniging de Ouwe Drijverschuit en de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. de dag van de Biesbosch Ambachten.

pauzeindegriend-scaled

De Biesbosch heeft vele ambachten gekend. Denk aan de griendwerkers, het manden vlechten, hoepels maken, netten breien en meer. We krijgen op deze dag hulp van de Vrienden van het museum, Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. en Vereniging de Ouwe Drijverschuit uit Werkendam. We laten jullie de materialen uit die tijd zien en vertellen de verhalen die erbij horen. We bakken een visje en jullie kunnen een kijkje nemen op een zalmschouw. Misschien zelfs een stukje varen.

Een Biesboschgids neemt je mee voor een wandeling op de Pannekoek. Neem een kijkje bij de Eendenkooi, de Griendwerkershut en de geknotte wilgen. De schippers van de fluisterboten doen die dag een paar vaartochten en vertellen over het werk in de Biesbosch. Het depot is deze dag ook geopend. Samen met onze conservator kun je op zoek naar de zeis van je opa, de keetkachel uit een van de keten of één van de opgezette dieren uit de Biesbosch.

Het museum is open van 11.00 tot 17.00 uur. Vrienden van het museum zijn altijd gratis. Dus wordt voor 6 mei Vriend van het Biesbosch MuseumEiland en je kunt samen met nog iemand op 6 mei en de rest van het jaar voor niets naar het museum (incl. een gratis kop koffie).

Prijzen:
Museumbezoek, tussen 11.00 en 13.30 uur bezoek depot met conservator, Ambachten’markt’ Vereniging Vrienden en Stichting Drijverschuit, optioneel wandeling met gids over de Pannekoek*.
Volwassenen € 10,50, kinderen tot 4 jaar gratis, 4-12 jaar € 7,50.

Museumbezoek met rondvaart Fluisterboot*, bezoek depot met conservator, Ambachten’markt’ Vereniging Vrienden en Stichting Drijverschuit, optioneel wandeling met gids over de Pannekoek*.
Volwassenen € 20,50, kinderen tot 4 jaar gratis, 4-12 jaar € 14,50.

*Voor de rondvaart Fluisterboot en de wandeling met gids over de Pannekoek moet je van tevoren reserveren/ inschrijven via de website of bel met 0183-504009

Laat een reactie achter