Certificaten Holocaust Namenmonument uitgereikt

Gisteren, 9 november, waren Thomas Westerhout namens de stichting Omzien & Gedenken en Corine Koek-Maasdam namens de Historische Vereniging aanwezig in de Werfschuur in Woudrichem op uitnodiging van het Comité Nationaal Holocaust Namen Monument Altena.

Het Comité schrijft: ‘Voorzitter van het comité Joop Worrell leidde een indrukwekkende bijeenkomst. In de Tweede Wereldoorlog hebben de Nazi’s 23 Joodse medemensen uit Altena weggevoerd en vermoord: één uit Aalburg, negen uit Werkendam en 13 uit Woudrichem.
De mensen die de namen van deze slachtoffers hebben geadopteerd, kregen op 9 november 2017 hun certificaat. Al deze slachtoffers worden ieder met een gegraveerde steen opgenomen in het monument dat in 2018 in de Weesperstraat in Amsterdam gebouwd zal worden.

Miel Citroen, de zoon van het slachtoffer Fritz Albert Citroen was hierbij aanwezig, met zijn vriend Wim van der Kolk en kleinzoon Ed Citroen. Deze pop-troubadour erfde zijn muzikaliteit van opa en vader en luisterde de middag op, met stemmige gitaarmuziek en zang. Hij zong zijn speciaal voor opa gemaakte lied ‘Monumenten’. Hoor maar:

Naast dit alles zal ook een boekje verschijnen over de 23 Joodse dorps- en streekgenoten.
De certificaten krijgen een plaatsje in het Andries Visserhuis.

Corine en document2_171109 Corine Koek_171109

*Foto’s: Sophie Krale

Laat een reactie achter