Boekpresentatie jubileumboek: 3 juni in d’Altenaer

Werkendam en haar inwoners rond 1940Werkendam – Op zaterdag 3 juni wordt het nieuwe boek van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. gepresenteerd. Wethouder Machiel de Gelder zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen in d’Altenaer.

Na het succesvolle boek ‘Effe naor straot’, dat 5 jaar geleden verscheen, komt de vereniging opnieuw met een bijzondere publicatie. De inhoud van het nieuwe boek, Werkendam en haar inwoners rond 1940, beschrijft de persoonlijke gegevens van de inwoners van Werkendam uit de jaren ’40 en toont portretfoto’s van meer dan 1.250 Werkendammers uit die tijd. Verder wordt het boek aangevuld met veelal unieke foto’s van de straten en beroepen.

Kees Vreeken: ‘De achterliggende maanden hebben we ontzettend hard gewerkt aan het boek. Chris Baggerman stelde de gehele uitgave samen en zorgde voor bijvoorbeeld een overzichtelijke plattegrond. Dankzij onze werkgroep Genealogie en met behulp van veel anderen konden we de genealogische gegevens van bijna alle inwoners van Werkendam achterhalen. Een uniek boek dat, voor zover wij weten, nergens anders op deze manier is uitgegeven.’

Het boek is vanaf 3 juni te koop bij De Angelot (Hoogstraat 56) en in het Andries Visserhuis (Slikstraat 15). Iedereen is welkom om de presentatie bij te wonen. De bijeenkomst begint om 10.00 in d’Altenaer. Daarna start de verkoop.

www.historiewerkendam.nl

Laat een reactie achter