Biesboschdag 2018: voor de 15e keer, maar helemaal ‘in het nieuw’

Biesboschdag WerkendamA.s. zaterdag is het zover: de Biesboschdag. Alweer voor de 15e keer georganiseerd, maar dit jaar in een heel nieuw jasje. Samen met BIZ Werkendam, het Biesboschmuseum en enkele Biesbosch-kenners heeft de Historische Vereniging het initiatief genomen om de Biesboschdag weer een echt Biesbosch-karakter te geven.

Voor jong en oud zal er van alles te beleven zijn. Zo is er voor de basisschooljeugd een Biesbosch-gerelateerde speurtocht langs diverse panden met natuurlijk prachtige prijzen van onder andere  De Angelot, Intertoys Werkendam, IJssalon Pinokkio en Juwelier Kanselaar.
Oude ambachten zijn aanwezig, maar ook natuurfotograaf Marco de Paauw met een expositie van zijn fotomaterialen. Verder een expositie van schilderijen van de vorig jaar overleden Teus Verhoeven. In het voormalig pand van Van Houwelingen zal de gehele dag een film over het verzet in de WOII vertoond worden en er rijdt een treintje naar de Biesboschschuur waar deze dagen Open Huis is.
Muzikaal zal er een gevarieerde invulling zijn: Shantykoor de Biesbosch en Zalmvisserskoor Ongestaagd, met Koninklijke Muziekvereniging “Irene” die aan het eind van de middag hun zomeravondconcert nogmaals ten gehore zal brengen!
Kortom, kom het zelf ervaren op zaterdag 29 september vanaf 9.00 uur. Om 10.00 zal wethouder Matthijs van Oosten de Biesboschdag officieel openen.

Laat een reactie achter