75 maal Effe Lùstere

Deze week verscheen de 75e uitgave van ‘Effe Lustere’, het ledenblad van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. Al sinds de oprichting van de vereniging in 1991 geeft zij het blad Effe Lustere uit met verhalen uit de boeiende Werkendamse geschiedenis.

Voor de 75e editie schreef Thomas Westerhout een artikel over de scheepsnaam Werkendam. Dit naar aanleiding van de doop van het kraanschip Werkendam tijdens het 150 jarig bestaan van het baggerbedrijf Van Oord. Van de hand van de redactie verscheen een artikel over de ‘kroonjuwelen van Jan Blanken’ zoals de Papsluis. Hannie Visser-Kieboom vond tijdens een zoektocht op internet de website www.woutenleen.nl over de twee burgemeestersdochters Woutje en Leentje die in de 19e eeuw werden geboren op Hoogstraat 37 te Werkendam.

Losse nummers van het ledenblad van de Historische Vereniging zijn te koop voor 2,50 euro in het Andries Visserhuis te Werkendam. Het lidmaatschap van de vereniging is 25 euro per jaar; leden ontvangen het blad drie maal per jaar gratis in de bus.

Laat een reactie achter