Oudheidkamer

Grietje Post bij Man bijt hondDe Oudheidkamer wordt gerund door de bekende Werkendammer Grietje Post. Sinds januari 2013 is ze ook een beetje een bekende Nederlander, omdat ze bij Man bijt hond wekelijks in het programma kwam. Het tv-programma nam haar mee het ‘moderne’ leven in en bekeek dat door de ogen van Grietje. Dankzij Man bijt hond weten niet alleen alle Werkendammers wie Grietje Post is, maar kennen ook veel Nederlanders deze bijzondere Werkendamse vrouw.

 

Oudheidkamer

De Oudheidkamer op Zevenhuizen is in het voorjaar 2006 heropend na een grondige opknapbeurt. Alles over de historie van het arbeiderswijkje Zevenhuizen is er terug te vinden. Aan het begin van de 20e eeuw woonden veel Werkendamse griendwerkers, hoepmakers, rijswerkers, vissers, bandsnijders en mandenvlechters bij elkaar op Zevenhuizen aan de vroegere binnenhaven. In arbeiderswoninkjes die soms rug aan rug gebouwd waren langs de smalle stegen. Via de binnenhaven, waar hun bootjes lagen, voeren ze op maandag met kist en bult de Biesbosch in. Je ruikt het verleden, als je er over de drempel stapt.

Schatbewaarder

De Oudheidkamer zelf is gevestigd in zo’n schamel arbeiders-woninkje, één van de laatste die zijn overgebleven in Werkendam. Naast materialen uit het Biesbosch-verleden zijn er ook oude foto’s van Zevenhuizen en Werkendam te zien in de Oudheidkamer. Pronkstuk van de Oudheidkamer is de uitgebreide Oranjecollectie van Grietje Post. Zij is de ‘schatbewaarster’ van de collectie en is graag bereid aan bezoekers te vertellen over het verleden van Zevenhuizen. Ze is er geboren en opgegroeid en woont er nog altijd aan één van de stegen, bijna naast de Oudheidkamer.

Openingstijden

De Oudheidkamer is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00-12.00 en 14.00-17.00 uur. De Oudheidkamer is gevestigd op Zevenhuizen 9 te Werkendam.

Reacties

Reacties

2 reacties

  • sjan de jong zegt:

    wij zijn in oktober bij grietje op bezoek geweest en hartelijk ontvangen ! zeker voor herhaling vatbaar ,als we nog eens in de buurt zijn ,gezellig en nostalgie !

  • peter klaasse zegt:

    leuk het huis terug te zien waarin ik met mijn ouders van 1947 tot 1953 heb gewoond.

Laat een reactie achter