Vereniging ontvangt fraaie genealogische collectie

Thijs van Oord tekent het formulier waarmee de overdracht van de collectie officieel is.

Thijs van Oord tekent het formulier waarmee de overdracht van de collectie officieel is.

Op zaterdag 14 maart ontving de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. een bijzondere genealogische collectie, afkomstig uit de nalatenschap van Harry van Ekris.

De collectie werd overgedragen door Thijs en Wil van Oord uit Stadskanaal en Edward Crebas uit Laren. Via verenigingslid Nel van As kwamen we met hen in contact. Harry van Ekris was een achterneef van Thijs en Wil, en de partner van Edward Crebas. Jarenlang hield hij zich bezig met verzamelen van genealogische gegevens. Eerst van zijn eigen stamboom, de Van Ekris, later onder andere ook van de families Oldenburg en Van der Stelt waaraan hij gelieerd was.

Thijs van Oord vertelt: ‘Neef Harry heeft dit allemaal verzameld in een periode dat er nog niks digitaal beschikbaar was. Alles is uitgezocht met behulp van vele afschriften uit doopboeken en ander archiefmateriaal. Hij was niet alleen geïnteresseerd in de genealogische gegevens, maar ook in de verhalen. Die tikte hij uit op z’n typemachine en behoren ook bij de collectie.’

De Historische Vereniging is blij met het aangeboden materiaal en dankt de familie van Oord en de heer Crebas voor deze overdracht. We kunnen daarmee onze gegevens van de families Oldenburg en Van der Stelt compleet maken. Ook de verhalen zijn zeer de moeite waard om op een later moment te verwerken in een publicatie.

4 reacties

 • Woah! I’m really digging the template/theme of this website.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between user friendliness
  and visual appearance. I must say you’ve done a excellent job with this.
  Additionally, the blog loads super quick for me on Chrome.
  Superb Blog!

 • Hi friends, its great article on the topic of cultureand completely explained, keep it up all the
  time.

 • Volve, entonces a descargar el cuartel y aparecerá todo tu elixir nuevamente.

 • Inge Rozema-de Goede schreef:

  Van mijn vader Nicolaas de Goede kreeg ik de naam Harry van Ekris. We zijn bezig met de stamboom uit te zoeken van Everdina Oldenburg *08-06-1921. In de 4e generatie komen we bij Evert Oldenburg * 05-06-1862 getrouwd met Hendrika van der Stelt *15-05-1863. Everdina was mijn oma. Deze beide namen zie ik ook hier boven in het artikel staan. Graag zou ik verdere informatie willen om de zoektocht uit te breiden. we zijn inmiddels bij de zesde generatie. Zouden jullie ons kunnen helpen?
  Hartelijke groet,
  Inge Rozema-de Goede

Laat een reactie achter