‘s Avonds als het kampvuur brandt (verslag)

Onder prachtige weersomstandigheden werd op vrijdag 19 augustus 2011 in de polder “De Bloemplaat” het kampvuur ontstoken. We kunnen gerust stellen dat het inmiddels al een traditie is geworden om elkaar in de maand augustus in de Biesbosch te ontmoeten. In de annalen van de vereniging staat dat op 31 augustus 2001 voor de eerste keer een kampvuur werd georganiseerd; toen nog bij de Kroonbrug.

Ook deze keer was door de activiteitencommissie (Jenne, Adrie, Henny, Corrie en Johan) alles weer tot in de puntjes verzorgd. De aanwezigen genoten zienderogen van dit heerlijke plekske in de Biesbosch en ook de inwendige mens werd niet vergeten. Heerlijke koffie met een koekske erbij, fris of iets pittiger voor later op de avond. De vers gebakken vis van Leon Branderhorst en Wim de Vries konden maar weinigen weerstaan. De accordeons van Jan en Jo zorgden voor de muzikale omlijsting.

Er was volop hout om te stoken en een flink aantal bezoekers deed hun uiterste best om het vuur zo lang mogelijk te laten knetteren. Door het project Ruimte voor de rivier is het niet zeker dat ook de komende jaren het kampvuur hier kan blijven. Daarnaast zoekt de activiteitencommissie nog vrijwilligers om één keer per jaar te helpen bij het organiseren van het kampvuur. In het fotoboek staat een impressie.

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter