Oproep voor informatie over ‘verdwenen winkels’

Winkels in Werkendam. Je hoeft er niet oud voor te zijn om te weten dat er heel wat winkels geweest zijn die nu al niet meer bestaan. Bakkers, slagers, groentewinkels, kruideniers, ze waren in Werkendam rijk vertegenwoordigd. Om te zorgen dat al deze winkels niet in de vergetelheid raken, wil de Historische Vereniging er bijzondere aandacht aan schenken. 
Over een jaar bestaat onze vereniging 20 jaar. Evenals bij het 15-jarig bestaan, geeft de vereniging een jubileumboek uit. Een boek dat helemaal over de verdwenen winkels in de kern Werkendam zal gaan. Erelid Valentine Wikaart zal een gedegen inleiding schrijven, waarin de positie van de Hoogstraat – bij uitstek de Werkendamse winkelstraat – naar voren komt. Het boek wordt natuurlijk verlucht met vele mooie en herkenbare foto’s.

De voorbereidingen zijn al in volle gang! De Vereniging heeft al veel fotomateriaal om te gebruiken, maar dat kan altijd meer. Hadden uw familieleden vroeger een winkel en belangrijk materiaal nagelaten? Hebt u foto’s van ‘vroeger’ verzameld die bruikbaar zijn voor het jubileumboek? Laat het ons weten. Wij zouden er graag gebruik van maken om het boek zo volledig mogelijk te laten zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Vreeken, secretaris van onze vereniging (keesvreeken@hotmail.com, 06-25220094). Wij zien alle reacties met belangstelling tegemoet.

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter