Maand van de geschiedenis

Onze vereniging pakt in oktober extra uit vanwege de maand van de geschiedenis en de viering van haar twintig jarig bestaan. 
Het startschot wordt gegeven op zaterdag 1 oktober met de overtocht van Keizerin Maria Louise met het veer Sleeuwijk-Gorinchem (zie verder).
Deze happening krijgt woensdag 5 oktober een vervolg met de lezing in het Sleeuwijks kerkje van dr. A. Vroon uit Leusden over Werkendam en De Werken ingelijfd bij het Franse Keizerrijk van 1810-1814. Hij schreef hierover eerder in deel 8 van de Historische reeks.

Zaterdag 8 oktober viert de historische vereniging haar jubileumavond in de Nutszaal met de presentatie van het boek ‘Effe naor Straot’. Daarin wordt de historie van de Werkendamse Hoogstraat, ooit de waterkerende dijk, uit de doeken gedaan met heel veel aandacht voor de Werkendamse middenstand en verdwenen winkels. Een proefexemplaar van het boek wordt aangeboden aan burgemeester Carla Breuer. Na de pauze is er een feestprogramma met muziek, verhalen en liedjes uit de Werkendamse historie.
Zaterdag 22 oktober maakt de vereniging een uitstapje naar de museumwerf in Vreeswijk.

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter