Lezing over wilgenhout

Op donderdag 24 mei 2012 organiseert onze vereniging een lezing over de teelt, verwerking en toepassing van wilgenhout. In de 19de en begin van de 20ste eeuw heeft de teelt van wilgenhout en de verwerking ervan een zeer belangrijke economische rol gespeeld in Nederland. Met name in benedenrivierengebied vond de teelt op grote schaal plaats.

De wilg heeft een aantal unieke eigenschappen zoals buigzaamheid, taaiheid, schilbaarheid, splijtbaarheid en een enorme groeikracht. Nederland dankt een groot deel van zijn behoud en opkomst aan deze houtsoort.

In de beamerpresentatie ligt het accent vooral op de verwerking van wilgenhout. Aan de hand van veel historisch beeldmateriaal wordt een overzicht gegeven van de fabricage en het toepassen van typische wilgenhoutproducten.

De lezing door de heer A.H. van Dijk uit Papendrecht wordt gehouden in De Kwinter, Hooftlanden 1 te Werkendam. De zaal gaat open om 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur. Leden betalen drie euro en niet-leden zes euro. Graag tot ziens op donderdag 24 mei a.s.

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter