Lezing “Achter de biezen …” door Paul de Schipper

Onze vereniging nodigt u hierbij uit voor de lezing “Achter de biezen” door Paul de Schipper op donderdag 22 november 2012 in De Kwinter, Hooftlanden 1 te Werkendam. Aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur).

Paul de Schipper vertelt aan de hand van prachtige beelden in het kort zijn visie op 1000 jaar Biesbosch. Zijn belangstelling voor de Biesbosch is ontstaan doordat het één van de drie grote natte natuurgebieden in de delta is, naast de Oosterschelde en het verdronken Land van Saeftinghe. Ook ligt daar een relatie met de grotendeels nog onontdekte verdronken wereld van de Biesbosch die hem intrigeert. Tevens in historisch opzicht, omdat er ‘achter de biezen’ nog zoveel historie verborgen ligt.

Paul is in 1952 geboren, aan de boorden van het Lago de Maracaibo in Venezuela in Zuid-Amerika. Hij groeide op in het Zeeuwse vissersdorp Yerseke. Als schrijvend journalist is De Schipper in dienst van dagblad BN DeStem in Breda (sinds 1974). Hij werkte als regio-journalist in Zeeland en werkt en woont nu al weer jaren in West-Brabant.

Paul de Schipper is auteur van ondermeer Orisant (2000), De Slag om de Oosterschelde (2008), De Sterke van Saeftinghe (2010) en De Biesbosch, gisteren, vandaag en morgen (2010).

Voor het bijwonen van deze lezing betalen leden € 3,00 en niet-leden € 6,00 inclusief, éénmaal koffie, thee of fris.

Graag tot ziens op donderdag 22 november a.s.!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter