“Heeft u een stoel voor mij?”

Het ouderwetse filmavondje van de Historische Vereniging is weer terug. Na de oprichting van de vereniging in 1991 was dit ooit één van de eerste activiteiten. Donderdag 27 maart 2008 stroomde de Werkendamse bibliotheek vol met belangstellenden. Zo vol, dat ineens alle stoelen in de bibliotheek op waren. Gelukkig waren er in het Andries Visserhuis nog 20 klapstoelen aanwezig maar die konden er niet voor zorgen dat alle filmliefhebbers konden zitten. Zo’n 15 à 20 mensen hebben staande genoten van de oude dorpsfilms van Sleeuwijk en Werkendam.

De eerste film die werd vertoond – over Werkendam 1942 – was een “geschenk” van de NSB. Dit vanwege het feit dat Mussert in 1894, als zoon van een schoolhoofd, in Werkendam werd geboren. De tweede film toonde Werkendam omstreeks 1952 en 1969 met beelden van vele inwoners. Prachtige opnamen, onder andere ook over de brandweer die uitrukte en die veel hilariteit opleverde.

De laatste film over Sleeuwijk was gemaakt eind jaren vijftig. Ook hier veel Sleeuwijkers in beeld. En natuurlijk mooie opnamen waarbij het Kerkeinde en het Hoekeinde niet ontbraken.
Net voor tien uur werd de filmavond beëindigd. Door het applaus lieten de meer dan honderd aanwezigen merken dit soort avonden te waarderen.

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter