Genealogische dag zonder Marco van den Heuvel

Op zaterdag 22 september 2007 is opnieuw een genealogische dag georganiseerd door de historische vereniging. Dit keer werd gekozen voor de familienaam Van den Heuvel, de oudst voorkomende naam in Werkendam. De dag werd gehouden in Partycentrum De Kwinter.

Door familieomstandigheden was Marco van den Heuvel uit Amsterdam genoodzaakt zaterdagochtend af te zeggen. Hierdoor konden de drie inleidingen niet doorgaan en werden ook de familiestambomen van de Hardinxveldse en Werkendamse tak Van den Heuvel node gemist. Alle andere deelnemers waren gelukkig wel aanwezig.

Nel van As liet ons genieten van vele oude foto’s waarbij de bezoekers werden ingeschakeld om zoveel mogelijk de nog onbekende namen van de personen op de foto’s te noemen.
Maan van Elzelingen presenteerde enkele prachtige DVD’s met opnamen van alle grafmonumenten op de begraafplaatsen in Werkendam (Kerkstraat) en Sleeuwijk.
Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam toonde diverse publicaties en daarnaast waren ook genealogische gegevens beschikbaar van de in die gemeente voorkomende Van den Heuvels.
Ad Visser vertelde alvast over zijn boek “Vissers waren het maar zijn het niet gebleven” dat op zaterdag 6 oktober a.s. verschijnt. De presentatie vindt plaats in De Kwinter te Werkendam.
Piet Vos had veel oude ansichtkaarten meegebracht maar deze keer niet alleen van De Werken, Werkendam en Sleeuwijk maar ook van Dussen, Hank en Nieuwendijk.
De Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. toonde de verschenen publicaties en daarnaast fotootjes en familieberichten van Van den Heuvels.

De hele dag door wisten de mensen De Kwinter te vinden en door de ontmoeting is het een gezellige dag geworden. Een woord van dank is op zijn plaats aan de commissie genealogie die de organisatie van deze dag voor haar rekening nam.

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter