Families van Toen (verslag genealogische dag)

Op zaterdag 3 maart 2012 werd de genealogische dag in De Kwinter gehouden. Voortaan zullen de jaarlijkse genealogische dagen door de Historische Vereniging onder de naam “Families van Toen” georganiseerd worden. 
Vandaag stond een viertal families centraal: Jan Verwoerdt heeft de stambomen van de families Verwoerdt, Pellikaan en Van Vuuren uitgezocht en Rina Kant-Groenenberg die van de familie Kant. Rina gaf daar ‘s morgens door middel van een fraaie powerpoint-presentatie uitleg over. De meeste ‘Kanten’ wonen tegenwoordig in Giessen en Rijswijk, maar de oudste komen van oorsprong uit Werkendam.

Uiteraard waren er op de genealogische dag weer diverse stands aanwezig. Natuurlijk die van de stamboomonderzoekers Rina Kant-Groenenberg en Jan Verwoerdt en verder die van verzamelaar Piet Vos die zijn grote collectie van oude foto’s uit heel het Land van Heusden en Altena toonde. Naast onze eigen historische vereniging was ook de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam aanwezig. De laatste werd vertegenwoordigd door de heer Arie Koorevaar. Voor meer informatie over de families Van Vught en Kant konden de bezoekers terecht bij de heer Dick van Vught. Tot slot was van de Nederlandse Genealogische Vereniging de heer Joop Kuijntjes aanwezig met al zijn gegevens over stambomen waarin maar liefst 4.496.403 personen voorkomen.

Al met al een bijzonder geslaagde dag. 
N.B. Voor een fotoimpressie van deze dag verwijzen we naar één van onze fotoboeken.

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter