Expositie Effe naor Straot

In verband met het 20-jarig bestaan van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. is in december 2011 het jubileumboek ‘Effe naor straot’ uitgegeven. Het boek is fraai opgemaakt door Theo Vos, gedrukt bij Drukkerij Damen en voorzien van meer dan 500 foto’s en afbeeldingen. Allemaal verdwenen winkels die tussen 1900 en 2000 ooit bestonden. Het boek is heel enthousiast ontvangen en binnen een maand tijd was de gehele oplage van 1000 exemplaren verkocht. Op 5 maart 2012 is een tweede druk uitgebracht.

Gezien dit succes is het idee ontstaan om over enkele maanden een expositie over deze winkels te organiseren in het Andries Visserhuis. Naast foto’s zijn er nog tal van voorwerpen in omloop die afkomstig zijn uit het winkelverleden van Werkendam. Bijvoorbeeld een weegschaal, gereedschappen, kassa, facturenboekjes en oude rekeningen. Maar ook aan reclamemateriaal van oude winkels op speldjes, stickers, sleutelhangers, aanstekers, plastic tassen, asbakken, luciferdoosjes, balpennen enzovoort.

De vraag is: Wie heeft voorwerpen van oude winkels en wil die in bruikleen tijdelijk afstaan voor deze expositie? Heeft u iets, geef uw naam en adres alstublieft effe door aan de Historische Vereniging. Dat kan aan een van de bestuursleden of stuur een mail naar bestuur [at] historiewerkendam.nl. Contactpersoon namens het bestuur is Bas voor den Dag; zijn telefoonnummer is 0183-504439. Of kom naar het Andries Visserhuis – elke zaterdagochtend geopend van 10.00 tot 12.00 uur – aan de Slikstraat 15. Een bakske koffie met een koekske staat voor u klaar.

Op de foto een voorbeeld uit een boekje met waardecheques dat ongeveer 30 jaar geleden is verschenen. De fotozaak van Sjaak de Bok bestaat inmiddels niet meer, maar de cheque blijft, zoals vermeld, altijd geldig……

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter