Cultuurdag in het Dokpark

Zaterdag 1 september vond in het Dokpark,in en rondom de vijver, de allereerste Cultuurdag plaats, georganiseerd door muziekvereniging Irene, zalmschouwenvereniging De Ouwe Drijverschuit en Shantykoor de Biesbosch (IOS). Modelbouwclub Replica en de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. haakten aan.

Onze vereniging had een kraam ter beschikking gekregen en deze werd gevuld met allerhande boeken, kaarten, edities van Effe Lùstere en dvd’s om te verkopen. Twee speciaal voor dit soort evenementen aangeschafte grote ‘fotoklappers’ waren gevuld met foto’s , die lieten zien hoe het Dokpark en de omgeving er vroeger uitzagen. Hoe vaak we niet hoorden: ‘wat is er toch veel moois weg in Werkendam’ en ‘hadden ze de insteek naar het dorp maar behouden’ was niet op twee handen te tellen. Het onderstreept het belang van onze vereniging nog maar eens; inzetten voor behoud waar dat kan en daarnaast het vastleggen van alles wat verdwijnt.
Verder was een mooie en leuke publiekstrekker de vergrote plattegrond van Werkendam uit 1967, waar iedereen zijn geboortehuis kon aanprikken met een ‘pin’ of punaise. Het was best nog even speuren soms! Daarnaast was er voor iedere belangstellende een unieke, gelimiteerde boekenlegger, met aan de ene zijde een afbeelding van het Dok, en aan de andere zijde de vermelding ‘Cultuurdag 2012’, samen met de verenigingsnaam en website. Naast verkoop mochten we ook weer nieuwe leden verwelkomen.

Met de optredens van Irene en het Shantykoor, de modelboten van Replica in de vijver, de versgebakken vis van de zalmschouwschippers en consumpties tegen redelijke prijs, kan gesproken worden van een leuk en enorm geslaagd evenement, waarbij ook de Historische Vereniging goede belangstelling kreeg.

Genietend bleven vele bezoekers gezellig hangen; de schatting loopt, inclusief alle verenigingsmensen, toch wel richting de 500 aanwezigen. Kortom, zeker voor herhaling vatbaar!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter