Boekje 60 jaar Hervormde Dorpskerk

Op 21 december werd het eerste exemplaar van het boekje ‘Hervormde Dorpskerk Werkendam 60 jaar in gebruik ~ 23 december 1952-23 december 2012’ overhandigd aan vraagbaak en oud-koster Piet van de Werken en kerkrentmeester Huig Schaddelee. Het boekje is geschreven door Corine Koek-Maasdam voor onze vereniging. 
Corine: “Vorig jaar was ik bij de lezing ‘Werkendam Kerkendam’ van Bas voor den Dag en ik kwam er toen achter dat de Dorpskerk 60 jaar in gebruik was. Er was net voldoende tijd voor een artikel over dit jubileum in het Altena Nieuws, maar er kwam zoveel interessant materiaal naar boven, dat ik eigenlijk vond dat daar wat mee moest gebeuren. Het was leuk om het boekje nu rond deze datum uit te kunnen brengen. Er staan veel wetenswaardigheden in: over de oude hervormde kerk die in 1945 opgeblazen werd door de Duitse bezetter, over de bouw en symboliek van de huidige kerk, en over elementen in de kerk. Verder heb ik zo’n 60 foto’s en diverse scans van documenten opgenomen. Daarnaast schreef dorpsdichter Kees van Gammeren speciaal een prachtig gedicht over de Dorpskerk.”

Het boekje is gedrukt bij Drukkerij Damen en kost € 9,- voor leden en € 11,- voor niet-leden van de Historische Vereniging. Het is verkrijgbaar bij de vereniging, Slikstraat 15 in Werkendam, iedere zaterdagmorgen van 10.00-12.00 uur. Of ook bij De Angelot, Hoogstraat 56, Chris Baggerman, email c.baggerman@kliksafe.nl en bij Corine Koek, email fam.m.koek@hetnet.nl.

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter