Bijzondere excursie naar Dordrecht op zaterdag 24 oktober a.s.

Calvijn en Werkendam. Het hoort een beetje bij elkaar. Daarom organiseert onze vereniging een excursie naar de expositie ‘Calvijn & Wij’ in de Grote Kerk te Dordrecht

Calvijn & Wij is de eerste overzichtstentoonstelling in Nederland over Johannes Calvijn en over het calvinisme als cultuurfenomeen. In deze onconventionele en multimediale presentatie in de Grote Kerk maakt u kennis met Calvijn en volgt u de reformator als het ware een dag in zijn leven. Thema’s als tolerantie, tucht, genieten, spiritualiteit en muziek belichten Calvijns tijd, zijn leer en zijn nalatenschap; ook zijn enkele zeldzame 16de- en 17de-eeuwse uitgaven van Calvijns werk te zien. 
Daarnaast worden de persoon Calvijn en het begrip calvinisme ontward. Nederland heet calvinistisch te zijn, maar Calvijn zette nooit voet op Nederlandse bodem. Wat is nu echt calvinisme? Is het iets typisch Nederlands? En hoe calvinistisch zijn we eigenlijk zelf? Bij Calvijn & Wij valt het te zien en te beleven.
Bron: www.calvijndordrecht.nl (niet langer beschikbaar)

De excursie vindt plaats op zaterdag 24 oktober 2009. We gaan ‘op weg’ met het schip Friendship van Tienerfriends en genieten ondertussen van een prachtige vaartocht, hopelijk onder het genot van een warm najaarszonnetje. Met de Friendship hopen we aan te meren in de haven nabij de Grote Kerk.

Vertreklocatie: Dalm Werkendam, Hoef 15, Werkendam.
Vertrektijdstip: 09:00 uur. 
Kosten: € 10,00 (niet-leden: € 15,00)
Aanmelding: Kees Vreeken (keesvreeken [at] hotmail.com of 06-25220094)

U krijgt de gelegenheid om de expositie te bezoeken. Ook kunt u in de omgeving van de Grote Kerk – in de historische binnenstad – uw lunch nuttigen of ergens iets gaan eten. Om 14:30 uur vertrekken we weer richting Werkendam, zodat u ruim voor het avondeten weer thuis bent. Lunchpakket meenemen. Voor een lekker warm ‘bakske’ wordt gezorgd! Nodig gerust vrienden of kennissen uit om mee te gaan! Wees er snel bij, er kunnen maximaal 60 mensen mee.

Zorg dat u erbij bent!

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter