Avondwandeling door Almkerk

Op woensdagavond 6 juni 2012 organiseert onze vereniging een wandeling door Almkerk. In 1277 wordt de naam Almekercke voor het eerst aangetroffen in oude documenten. Het kasteel Altena – zetel van de Heren van het Land van Altena – werd al in 1230 gebouwd. In de zestiende eeuw is er slechts een verwoest kasteel over en tegenwoordig rest nog een verhoging in het landschap.

Onze gids Johan Koekkoek neemt ons mee op reis door Almkerk en vertelt ook de historie van het dorp. Zijn broer Job heeft er al eerder een fraai boekje ´Gaandeweg Almkerk´ over geschreven. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en na afloop is er koffie mét appelgebak in een historisch pand dat bekend is onder de naam ´Het Wapen van Emmickhoven´.

Wilt u ook meewandelen? U kunt zich tot uiterlijk 1 juni a.s. opgeven bij Hannie Visser per mail (hanviskie@gmail.com) of telefonisch (06 – 54733819). Leden betalen vijf euro en niet-leden zeven euro. Om 18.30 uur verzamelen we bij de Bibliotheek te Werkendam, zodat we het vervoer kunnen combineren. De wandeling start om 19.00 uur bij de Soos in Almkerk.

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter