Afscheid Veerdienst III

Zaterdag 31 maart 2012 is een gedenkwaardige dag. Werkendam neemt afscheid van ‘zijn’ veerpontje Veerdienst III dat maar liefst 76 jaar heen en weer voer. Al in de veertiende eeuw is er sprake van een veerdienst tussen Werkendam en Hardinxveld!

Vele inwoners van beide dorpen maakten gebruik om vlug over te varen. Meestal voor het verdienen van het ‘dagelijks brood’ maar ook om te winkelen of een snellere verbinding met het openbaar vervoer te kiezen. De toeristen ontdekten steeds vaker de charme van dit oude pontje. Sint Nicolaas kwam altijd met dit pontje naar Werkendam.

Met ingang van maandag 2 april is Veerdienst III geschiedenis en luidt de naam van de nieuwe veerpont Gorinchem XI. Deze laatste gaat de veerverbinding tussen Gorinchem, Sleeuwijk, Hardinxveld en Werkendam onderhouden en voortaan ook op zondag varen.

Veerdienst III wordt niet verkocht of gesloopt maar blijft gemeentelijk bezit. Gelukkig is de geschiedenis van de Veerdienst Werkendam-Hardinxveld door Theo Vos vastgelegd in een fraai boekje `Venten en vrijen aan de Overkant´ en nog steeds te koop in de boekhandel. (Klick op de foto voor een vergroting).

Reacties

Reacties

Laat een reactie achter